23.01.2022

Etenevätkö hommat toivotusti taloyhtiössänne? Onko puheenjohtajan löytäminen haastavaa?

Olen omistamieni asunto-osakkeiden myötä ollut useissa yhtiökokouksissa ja huomannut monesti, että asukkaat ovat erimielisiä, sekä tyytymättömiä yhtiön hoitoon. Vastaan on jopa tullut tapauksia, joissa ongelmana on, ettei isännöitsijää kiinnosta. Mikään näistä ei a) lisää asukasmukavuutta eikä b) lisää asukasviihtyisyyttä, eikä täten c) nosta osakkeiden arvoa. Päätin tarjota ratkaisua tähän ongelmaan!

”Kun Marko muutama vuosi sitten valittiin yhtiömme hallitukseen, saimme ihmisen jota kiinnosti yhtiö ja sen asiat. Kun Markosta saimme puheenjohtajan pari vuotta sitten, on yhtiön asiat alkaneet luistamaan aivan kuin kauan sitten talonmies aikakaudella luisti. Yhtiöstä ei oltu huolehdittu tällä vuosituhannella käytännössä ollenkaan, olihan edellisestä kunnostusremontista aikaakin jo 17-vuotta. Nyt yhtiötä hoidetaan asukkaita kuunnellen ja naapureiden kanssa kun nykyään keskustellaan, ei keskustelu liity enää yhtiön ongelmiin.”
-Elsa ja Toivo Hämäläinen, yhtiön osakkaina 56-vuotta.

On tärkeää, että puheenjohtaja osaa asunto-osakeyhtiölain sisällön. Se sisältää huolellisuusvelvoitteen, joka ei tule täytetyksi, mikäli osakkaita ei kohdella yhdenvertaisesti.

Ulkopuolinen puheenjohtaja, joka ei omista yhtiön osakkeita on riippumaton puheenjohtaja. Näin ollen yhdenvertainen kohtelu ja riippumattomuus yhteistyössä isännöitsijän kanssa tuo täysin uuden arvon osakkeenomistajille.

Tehkää viisas sijoitus. Puheenjohtaja ostopalveluna 2500e/v (+mahdolliset matkakulut). Laitetaan yhtiö kiinnostavaksi, asukasviihtyvyys paremmaksi, kysyntä korkeammaksi ja lopuksi osakkeen hinta sekä vuokratuotto paremmaksi.

Marko Vuorinen, riippumaton puheenjohtaja

Marko Vuorinen
044 260 89 19
HHJ, HHPJ, HTHJ, HTHP