ETSITKÖ LUONTAISTA TAPAA KORJATA JA YLLÄPITÄÄ TERVEYTTÄSI? TUTUSTU KIROPRAKTIIKKAAN

23.01.2022 Kiropraktiikka

Kiropraktiikan avulla pyritään siis palauttamaan kehon oma kyky parantua, uusiutua ja sopeutua ympäristöönsä ja sen muutoksiin, tiivistää kiropraktikko Sami Liukkonen Hakaniemen kiropraktiikasta.

Oireileeko selkäsi päivästä toiseen vai heikentääkö kiusallinen päänsärky suorituskykyäsi merkittävästi? Lääkkeet saattavat lievittää oireita hetkellisesti, eikä moni kivuista kärsivä aina tulekaan ajatelleeksi varsinaisia syitä oireiden taustalla. Usein syy pitkäaikaisiin ja kivuliaisiinkin oireisiin saattaa olla selän virheasennoissa ja vääränlaisessa ryhdissä. Apua oireisiin ja niiden aiheuttajiin voi hakea kiropraktiikasta.

Kiropraktiikka on luontaista terveydenhuoltoa, jonka avulla tutkitaan, hoidetaan ja ehkäistään tuki- ja liikuntaelimistöön sekä hermostoon liittyviä toimintahäiriöitä. Kiropraktiikan tarkoituksena on selkärangan nikamia käsittelemällä mahdollistaa kehon paras toimintakyky.

– Kiropraktiikan avulla pyritään siis palauttamaan kehon oma kyky parantua, uusiutua ja sopeutua ympäristöönsä ja sen muutoksiin, tiivistää kiropraktikko Sami Liukkonen Hakaniemen kiropraktiikasta.

Kallisarvoinen selkärankamme

Liukkonen korostaa, että oikeanlainen ryhti ja selkärangan toiminta vaikuttavat kaikkiin toimintoihimme ikään ja terveydentilaan katsomatta.

– Kiropraktiikka keskittyy erityisesti selkärangan ja hermoston väliseen toimintaan. Kehomme jokaista toimintoa ohjaa aivot. Hermostomme kuljettaa kaiken aikaa viestejä aivojen ja kehomme eri osien välillä. Näiden viestien välityksessä selkäytimellä on keskeinen tehtävä, sillä se on kehomme tärkein kommunikaatiokanava.

Selkäydintämme puolestaan suojaa selkäranka, Liukkonen muistuttaa ja korostaa sen toiminnallisuutta.

– Selkärangan nikamien virheasennot eli subluksaatiot saattavat aiheuttaa häiriöitä tärkeässä hermostoviestien kulussa ja alentaa kehomme suorituskykyä monin eri tavoin. Näitä virheasentoja korjaamalla, adjustoimalla, kiropraktikko parantaa kommunikaatiota aivojen ja kehon välillä.

Koulutettu asiantuntija apunasi

Kiropraktikko on terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen valvoma ammattinimike, jota voivat käyttää vain kansainvälisen Doctor of Chiropractic -tutkinnon (D.C.) suorittaneet henkilöt. Alan ammattilaiset ovat suorittaneet korkeakoulututkinnon Council of Chiropractic Education -akreditoidussa koulussa.

Liukkonen itse on valmistunut kiropraktikoksi vuonna 2008 opiskeltuaan Walesissa Glamorganin yliopistossa viisi vuotta. Valmistumisestaan lähtien hän on työskennellyt kiropraktikkona Suomessa.

– Tutkinto antaa laajat valmiudet tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon, toteaa helsinkiläinen Liukkonen, joka on valmistunut alun perin fysioterapeutiksi ja työskennellyt myös ulkomailla.

Porvoon kiropraktiikka on palvellut asiakkaita vuodesta 2011. Keväällä 2015 Liukkonen avasi vastaanoton myös Helsingin Hakaniemessä.

Helpotusta vaivoihin – luonnollisesti ja turvallisesti

Kiropraktiikasta voi joillakuilla olla virheellisiä ennakkokäsityksiä. Mielikuvat hurjasta naksauttelusta saattavat olla seurausta joistakin kiropraktikon käyttämistä tekniikoista, joissa nivelpussista voi kuulua naksahtava ääni.

Liukkonen haluaa muistuttaa, että käytettäviä tekniikoita on lukuisia, eikä hoito suinkaan ole vain naksauttelua.

– Kiropraktikolla on käytössään hyvin erilaisia tekniikoita, joita käytetään tilanteesta riippuen. Yhtä ja oikeaa lähestymistapaa ei siis ole, kuten ei myöskään kahta samanlaista kiropraktikkoa. Kiropraktikoiden käyttämät tekniikat ovat kuitenkin hyvin tarkkoja ja siksi erittäin tehokkaita.

Harhakäsityksiä oikoessaan Liukkonen nostaa tärkeimmäksi seikaksi hoidon turvallisuuden.

– Kiropraktikolla on valmiudet erotusdiagnoosin tekemiseen sekä hoidon mahdollisten vasta-aiheisiin selvittämiseen, Liukkonen korostaa ja vakuuttaa, että koulutetun kiropraktikon hoitoon hakeutuva on varmasti osaavissa ja luotettavissa käsissä.

Kiropraktiikkaa kaikenikäisille

Moni hakeutuu kiropraktikon vastaanotolle erilaisten oireiden vuoksi. Joku saattaa kärsiä akuutista alaselkäkivusta, toinen taas on voinut potea jo vuosia esimerkiksi päänsärkyä. Kiropraktikon vastaanotolla erilaisten oireiden kirjo on varsin laaja.

Liukkonen kuitenkin huomauttaa, että kiropraktiikalle on tyypillistä keskittyä pikemminkin kivun aiheuttajaan kuin varsinaisiin oireisiin.

– Oire on aina merkki siitä, että jokin kehossamme ei toimi. Ohimeneviä kipujahan on kaikilla eikä kaikkiin oireisiin aina edes löydy selitystä. Normaalia elämää haittaavien kipujen ja muiden oireiden vuoksi kannattaa kuitenkin kääntyä asiantuntevan kiropraktikon puoleen, hän rohkaisee.

– Apua kannattaa ilman muuta hakea ennen kuin ongelmat pitkittyvät, silloin lopputuloksetkin ovat lupaavia.

Liukkosen vastaanotolla käy kaikenikäisiä, akuuteista vaivoista tai kroonisista ongelmista kärsiviä ihmisiä.

– Kiropraktiikka sopii kaikille, hoidan myös perheen pienimpiä, vinkkaa kahden pienen lapsen isä lopuksi.

 

Liukkonen on Suomen akateemiset kiropraktikot Ry:n jäsen.