Särkeekö niska? Jumittaako hartiat? Puutuuko sormet?

23.01.2022 Hyvinvointipalvelut

Valtaosa tuki- ja liikuntaelinten jäykkyyksistä ja säryistä johtuvat erilaisista lihasten kireyksistä ja lihasten epätasapainosta tai heikkoudesta.

Staattinen työ ja asento voivat aiheuttaa jännityspäänsärkyä sekä kireyttä niskassa ja hartiaseudulla. Hyviä esimerkkejä tästä ovat päätetyöskentely, kirjan lukeminen, käsityöt sekä älylaitteiden käyttö. Hieronnalla saa pumpattua aineenvaihduntaa liikkeelle ja hetkellistä helpotusta kireyteen, mutta pysyvään muutokseen tarvitaan oikeaoppista lihaskuntoharjoittelua, joka parantaa hiusverisuoniverkostoa ja hapettaa lihaksistoa tehokkaasti.

Valtaosa tuki- ja liikuntaelinten jäykkyyksistä ja säryistä johtuvat erilaisista lihasten kireyksistä ja lihasten epätasapainosta tai heikkoudesta. Esimerkiksi huono ryhti toimistopöydän ääressä saa olkapäät työntymään eteen, josta seuraa hartiajäykkyyttä, niskakipuja, päänsärkyä ja jopa migreeniä.

Apua vaivoihin haetaan hierojalta, ja tilanteen pahentuessa sitä ryhdytään helpottamaan särkylääkkeillä. Nämä apukeinot tuovat lievitystä särkyyn kuitenkin vain hetkeksi. Pahimmillaan särky vaikuttaa negatiivisesti työkykyyn ja vähentää merkittävästi elämästä  saatavaa nautintoa ja seurauksena siitä syntyy lähes ylitsepääsemätön ongelma.

Mutta tähänkin ongelmaan on toivoa! Lihaskuntoammattilaiset ovat jo aikaa sitten havainneet että tehokkain tapa vaikuttaa hartioiden jäykkyyteen ja niskakipuun on säännöllinen liikkuvuus- ja voimaharjoittelu. Turussa sijaitseva yli 40-vuotiaille suunnattu hyvinvointikeskus Silverplus lihaskuntoklubi tarjoaa yksilölliseen kartoitukseen perustuvan metodin, joka motivoi ja kannustaa voittamaan lihaksiston epätasapainot. Jokaisen asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisvaltaisesti niin lääketieteen kuin liikunnankin näkökulmasta. Ainutlaatuisen Silverplus-metodin avulla harjoittelunpainopiste siirtyy suorittamisesta kohti terveyttä ja hyvinvointia.

 

Oikeanlaisella, yksilöllisellä ohjauksella ja opeilla kipuihin voi näin vaikuttaa itse, tuloksellisesti ja terveyttä edistävästi. Lihaksisto on mahdollista säilyttää kaiken ikäisenä oikeaoppisella liikunnalla ja venyttelyllä.

TURUSSA SIJAITSEVA, VUONNA 2010 PERUSTETTU SILVERPLUS LIHASKUNTOKLUBI ON YLI 40-VUOTIAILLE SUUNNATTU HYVINVOINTIKESKUS.

linkki TERVEYSKATSASTUKSEEN