Voiko ultraääni kohottaa kasvoja? – Plastiikkakirurgi vastaa

23.01.2022 Kauneudenhoito

Leikkauksille on uusia vaihtoehtoja. Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen kertoo Ultherapysta.

Kauneuskirurgia on saanut rinnalleen uusia esteettisiä toimenpiteitä, jotka voivat joissain tapauksissa olla jopa vaihtoehtoja leikkaushoidolle.

Toimenpiteen valinnassa kannattaa kääntyä kokeneen asiantuntijan puoleen. Sairaala Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen kertoo mistä Ultherapy-hoidossa on kyse, kenelle hoito soveltuu ja mitä tuloksilta on odotettavissa.

Ultraääni aktivoi ihon omaa toimintaa

Ultherapyn teho perustuu kudosten lämpötilan kohdennettuun nostamiseen ultraäänen avulla.

– Ultherapy-hoitoa tehdessä koko ajan monitoiroidaan, että ultraäänen lämmittävä, ja siten kiinteyttävä vaikutus kohdistuu oikealle tasolle lihaskalvossa ja ihon eri kerroksissa. Lämmön vaikutuksesta lihaskalvo supistuu ja aiheuttaa kohottavan vaikutuksen, ja ihon oma kollageeni- ja elastiinituotanto aktivoituu. Tämän johdosta ihon kimmoisuus ja kunto paranevat, Katja Puumanen kertoo.

Tehokas hoito 40+ ikämuutoksiin

Ultherapy-laitteella voidaan hoitaa kasvojen, kaulan ja dekolteen lieviä ja keskivaikeita ikääntymismuutoksia. Hoito sopii perusterveelle yli 40-vuotiaalle henkilölle, jonka ikääntymismuutokset ovat korkeintaan keskivaikeita. Hoidon sopivuus arvioidaan yksilöllisesti esteettisiin laitehoitoihin erikoistuneen sairaanhoitajan konsultaatiokäynnillä tai plastiikkakirurgin vastaanotolla.

– Mikäli ikääntymismuutokset esimerkiksi kaulan alueella ovat jo pitkälle edenneet, ei Ultherapy-hoidolla ole odotettavissa merkittävää ulkonäköä kohentavaa vaikutusta. Mutta oikein valituille henkilöille Ultherapy on erittäin hyvä hoito, ja nämä henkilöt ovat hyvin tyytyväinen potilasryhmä, Katja Puumanen toteaa.

Ultherapyn hoitotulos näyttää luonnolliselta ja tulee esiin vähitellen. Kasvojen ikämuutokset lievittyvät ja ihon kunto paranee. Hoitotuloksen kesto on yksilöllistä, mutta useimmilla potilailla se on yli vuoden, jopa 2–3 vuotta. Uusintakäsittelylle ei ole estettä.

Hoidon jälkeen kasvoilla on yksilöllisesti jonkinasteista kudosten alkuturpeutta 1–2 viikon ajan. Hoitotulos on nähtävissä aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua hoidosta, ja usein se paranee vielä puoleen vuoteen, jopa vuoteen asti.

Etuna nopea toipuminen

Ultherapyn etuna ihoa kuoriviin ja kiinteyttäviin laserhoitoihin verrattuna on nopea toipumisaika. Ultherapy-hoidon jälkeen ei liioin tarvita mitään erityistä ihonhoito-ohjelmaa.

– Ultherapy-hoidon jälkeen iholla voi olla muutaman tunnin kiristävää tunnetta ja tuikkimista voi tuntua useamman viikon ajan. Sen sijaan joidenkin laserhoitojen jälkeen iho kuoriutuu kauttaaltaan ja voimakas punoitus voi kestää kaksi, kolme viikkoakin.

Sarjana tehtäviin muihin kasvojen laitehoitoihin verrattuna Ultherapyn etu on myös se, että yleensä jo yhdellä hoitokerralla saadaan hyvä tulos.

– Kasvojen kohotusleikkaukset ovat suurehkoja leikkauksia, joihin liittyy selkeästi pidempi toipumisaika ja myös enemmän riskejä, kuin niin sanottuihin non-invasiiviisiin toimenpiteisiin. Leikkaushoidon riskejä ovat esimerkiksi haavatulehdukset, jälkiverenvuodot ja näkyvät arvet. Toisaalta leikkauksilla saavutettavissa olevat tulokset ovat myös näkyvämpiä, Katja Puumanen korostaa.

Hyvä tietää ennen hoitoa

Sairaanhoitajan tai plastiikkakirurgin konsultaatio ennen Ultherapy-hoitoa on välttämätön. Potilaan tulee aloittaa antiherpeslääkitys hyvissä ajoin ennen hoitovastaanottoa. Myös kipulääkettä on aiheellista ottaa samana päivänä, jona hoito tehdään.

Kasvojen alueen metalliset esineet, esimerkiksi luunmurtuman hoidoksi käytetty metallilevy, voi estää hoidon. Hoidettavan ihon täytyy olla terve, joten aktiivinen akne estää hoidon.

– Hoito voi aiheuttaa paikallisia mustelmia tai ihotunnon alentuman hoitoalueella. Maailmalla on tähän mennessä tehty jo 500 000 Ultherapy-hoitoa, eikä pysyviä haittavaikutuksia hoidosta ei ole raportoitu, Katja Puumanen kertoo.

Siluetissa Ultherapy-hoito on ollut erittäin suosittu ja niitä on tehty jo lähes 200 kuluneen vuoden aikana.

Varaa aika Siluetti Konsultaatioon ja katso lisätietoja Ultherapy-hoidosta

Katso lisää!