Uusi radiotaajuushoito parantamaan naisen seksielämää

23.01.2022 Sairaala

Noin puolet synnyttäneistä naisista kokee, että emättimen ulkosuun väljyys vähentää seksuaalista nautintoa.

Synnytyksen jälkeistä emättimen löysyyden tunnetta voidaan hoitaa kivuttomasti Viveve-menetelmällä.

Uusi radiotaajuushoito parantamaan naisen seksielämää

Noin puolet synnyttäneistä naisista kokee, että emättimen ulkosuun väljyys vähentää seksuaalista nautintoa. Tähän ei ole aiemmin ollut hyvää ei-kirurgista hoitomuotoa. Sairaala Siluetti on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä Viveve System -radiofrekvenssihoidon. Toisin kuin laserhoidot, Viveve hoitaa koko emätinkanavaa, ei pelkkää suuaukkoa.

Hoito stimuloi kudosten kollageenituotantoa

Raskaudet ja synnytykset voivat venyttää naisen lantionpohjan ja emättimen kudoksia pysyvästi. Nämä fyysiset muutokset saattavat heikentää seksuaalista nautintoa yhdynnässä.

Intiimikirurgia on saanut rinnalleen naisten seksuaaliterveyttä tukevan Viveve System -menetelmän. Tämä laitehoito kiinteyttää löystynyttä emättimen ulkosuuta radiotaajuusenergian avulla. Kudosten omaa kollageenin tuotantoa stimuloivan toimenpiteen tavoitteena on parantaa emättimen tuntoherkkyyttä ja siten lisätä naisen nautintoa.

– Lantiopohjalihasten kunto on ensisijaisen tärkeää, mutta jumpalla ei voi saavuttaa samaa vaikutusta emättimen ulkosuuhun kuin laitehoidolla, Sairaala Siluetin johtava sairaanhoitaja Taina Heikkinen korostaa.

Kivuton ja nopea toimenpide

Viveve-hoito sopii terveelle naiselle, jolla on ainakin yksi alatiesynnytys, mutta ei merkittäviä laskeumia. Siluetti on ensimmäinen suomalainen klinikka, jossa on menetelmä käytössä, mutta maailmalla hoitoja on tehty jo useamman vuoden ajan.

Laitevalmistajan teettämässä tutkimuksessa, johon osallistui 54 naista, 88 %:lla naisista Viveve vähensi emättimen löysyyden tunnetta.

Viveve-hoito on kivuton, riskitön ja nopea toimenpide

Viveve-hoito on kivuton ja nopea toimenpide

Siluetissa hoitoa tekevät lääkäri Akmaral Karakulova sekä johtava sairaanhoitaja Taina Heikkinen.

– Hoito ei ole esteettinen, joten sitä ei pidä sekoittaa maailmalla tehtäviin vaginal rejuvenation -toimenpiteisiin, Heikkinen sanoo.

Vain puolituntia kestävä toimenpide tehdään Viveve System -laitteella ilman nukutusta. Menetelmä on kivuton ja turvallinen, eikä vaadi varsinaista toipumisaikaa.

Kollageenin tuotanto kiihdyttää hoitoalueen verenkiertoa, mikä voi vaikuttaa myönteisesti emättimen kosteuteen, vaikka vaihdevuosioireita Viveve-menetelmällä ei hoidetakaan.

”Hoito tuotti iloa”

Siluetin potilas Teija, 57 v., kokeili Viveve-hoitoa heinäkuussa 2016. Teijalla oli käytössä estrogeenihoito, jonka vuoksi hänelle saatettiin tehdä hoito. Yleensä Viveve-hoitoa ei anneta menopaussissa oleville naisille.

Vastaanotolla emättimen aukkoon asetetaan n. peukalon paksuinen anturi, jota liikutetaan muutama kierros. Kollageenin muodostus käynnistyy pikkuhiljaa, ja vaikutus alkaa tuntua noin neljän viikon kuluttua ja lisääntyy aina kolmeen kuukauteen asti.

– Hoito tuntui lämpönä, mutta ei sattunut yhtään, Teija kertoo.

Hoidon jälkeen on viikon yhdyntäkielto, mutta tämän jälkeen Teija ja hänen kumppaninsa ovat voineet nauttia yhdessä tuloksista.

– Noin kuukauden päästä huomasin eron yhdynnän aikana. Hoito selvästi herkisti orgasmia ja lisäsi meidän molempien nautintoa ja tuotti iloa.

Myös Teija huomasi positiivisten vaikutusten lisääntyneet vielä ajan kuluessa.

Hoitokokemusten perusteella tulos kestää ainakin 12 kk. Hoito voidaan uusia tarvittaessa.

Varaa aika Viveve-konsultaatioon Sairaala Siluetista

Varaa aika