VINKIT MOTORISTIN TALVIKAUTEEN

23.01.2022 Moottoripyörähuolto

Kalevan MP-huollon edustamia merkkejä: Honda, Cagiva, Kymco

Syksy saapuu ja motoristien ajokausi lähenee loppuaan. Talvisäilytyksen kynnyksellä on hyvä pohtia ajoneuvon talvehtimisen lisäksi myös tulevaa kevättä ja uutta ajokautta. Panu Laakkonen Kalevan MP-huollosta onkin lupautunut jakamaan muutamia vinkkejä moottoripyörän talvisäilytykseen ja huoltoon liittyen.

– Pyörään on hyvä tehdä talvea vasten muutamia huoltotoimia, niin ajokaudesta pääsee nauttimaan täysillä heti alusta asti, toteaa Laakkonen.

Moottoripyörien huollon kokenut ammattilainen neuvookin pyöräänsä talvisäilytykseen laittavia aloittamaan öljyn ja suodattimien vaihdolla.

Öljyn ja suodattimen vaihto on tärkeä tehdä jo syksyllä.

– Liikkuvien osien rasvaaminen ja toimintojen tarkistaminen on syytä lisätä huoltolistalle, hän jatkaa.

Laakkonen vinkkaa pyöräänsä huoltavaa kiristämään myös vaijerit ja tarvittaessa öljyämään ne ennen talvisäilytykseen laittoa.

 

Polttoaineen säilöntäaine avuksi

Yksi tärkeä seikka talvisäilytyksessä liittyy kaasuttimiin sekä ruiskujärjestelmiin. Polttoaineen säilöntäainetta käytettäessä polttoainetankkia ja -järjestelmää ei tarvitse tyhjentää polttoaineesta talven ajaksi. Kalevan MP-huollosta suositellaankin polttoaineen joukkoon sekoitettavaa Honda Fuel Stabilizer -tuotetta käytettäväksi tähän tarkoitukseen. Tällä vältetään mahdolliset tukokset järjestelmässä ja eikä keväällä tule ongelmia käynnistymisen kanssa.

Ketjut on tärkeä pitää rasvattuna läpi pitkän talven.

Ketjut on tärkeä pitää rasvattuna läpi pitkän talven.

Laakkonen jatkaa syksyn huoltolistaa vielä muistuttamalla akusta, joka tulisi irroittaa ja kytkeä talven ajaksi ylläpitolaturiin.

– Ja pesu tietenkin, sitä ei kannata unohtaa, huikkaa Laakkonen vielä lopuksi.

Kalevan MP-huolto tarjoaa myös moottoripyörien talvisäilytyspalvelua.

 

Kalevan MP-huolto – alan kokenut ammattilainen

Pienillä huoltotoimilla varmistetaan, että pyörä on varmasti toimintavalmiina heti, kun kesä koittaa, ja täytyisi päästä pian liikkeelle.

Talvi on hyvää aikaa toteuttaa myös pyörän suurempia remontteja. Kalevan MP-huolto auttaa mielellään kaikkiin pyörän huoltoon ja korjauksiin liittyvissä kysymyksissä. Laakkonen muistuttaakin, että heidän avullaan hoituvat myös moottoripyörien muutostyöt pienistä yksilöinneistä aina kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin.

Kalevan MP-huolto on moottoripyörien huoltoon ja korjauksiin erikoistunut yritys, joka hoitaa edustamiensa merkkien Hondan, Cagivan, Kymcon takuuhuollot ja korjaukset sekä myy valtuutettujen merkkien varaosia. Yrityksellä on usean vuoden kokemus myös muiden merkkien huolloista eritoten japanilaisista moottoripyöristä. Laakkonen korostaakin henkilökohtaisen palvelun merkitystä.

– Asiakas on aina tervetullut paikan päälle juttelemaan ja kyselemään tarkempia tietoja.