Avuntarve vesillä, mistä apua veneelle?

23.01.2022 Meripelastus

Meripelastajat ja viranomaiset pelastavat ihmiset merellä, mutta kuka huolehtii veneestä? Entäpä jos kyseessä ei olekaan hätätilanne? Moottori ei vain käynnisty tai polttoaine loppuukin kesken matkan. Meripelastusseuran Trossi on ratkaisu!

Vapaaehtoisten meripelastajien Trossi on jäsenpalvelu, joka on tarkoitettu veneilijän avuksi. Hätätilanteissa apu on aina ilmaista, mutta vesillä itse veneen pelastaminen saattaa jäädä veneilijän itsensä ratkaistavaksi.

Meripelastusseura toimii merellä, ja suurimmilla sisävesillä. Kattavan verkoston avulla Meripelastusseuran yksiköt ovat valmiita auttamaan hätätilanteissa. Nämä samat yksiköt ovat valmiita auttamaan myös kiireettömissä tehtävissä.

Meripelastusseuran Trossi-jäsen saa veneilykaudella apua 24/7 soittamalla Trossi-palvelunumeron 0800-302230. Trossi-palvelukeskus selvittää tilanteesi ja yhdistää puhelun lähimmälle vapaaehtoiselle meripelastusyksikölle. Yksikkö huolehtii, että veneesi tuodaan rantaan tai paikkaan, jonne pääsee korjaaja. Meripelastajat myös huolehtivat, ettet jää pulmatilanteessasi yksin, vaan saat välittömästi neuvoja ja apua ongelmatilanteessasi.

Kiireellisissä hätätilanteissa kannattaa soittaa merellä meripelastuksen hälytysnumeroon 02941000 ja sisävesillä hätänumeroon 112.

Lue lisää ja liity jäseneksi www.trossi.fi sivuston kautta. Suomen merialueiden ja suurimpien sisävesien lisäksi Trossi-palvelu toimii myös Ahvenanmaalla, Ruotsissa Norjassa ja osin Tanskassa. Yli 10 000 suomalaista veneilijää on todennut sen hyväksi ratkaisuksi! Jäsenenä mahdollistat meripelastajien avun myös todellisissa hätätilanteissa.