ONKO KULUNVALVONNASSANNE AUKKOJA?

23.01.2022 Turvallisuus

Onko toimitiloihinne pääsy mahdollista lainatulla tai varastetulla kulkukortilla? Pääseekö useampi henkilö sisään samalla ovenavauksella? Tiedättekö, kuinka monta henkilöä tiloissanne on läsnä tällä hetkellä?

Nykyisissä kulunvalvontajärjestelmissä voi olla merkittäviä aukkoja. Totutuin tavoin varmistetuissa järjestelmissä esimerkiksi lainatulla tai varastetulla kortilla kulkemista on vaikea estää. Varjokulkijoiksi kutsuttujen ylimääräisten henkilöiden kulku saattaa myös muodostua ongelmaksi.

Biometria avuksi kulunvalvontaan

Biometrisella tunnistamisella tarkoitetaan menetelmiä, jotka perustuvat henkilön fyysisiin ominaisuuksiin tai yksilöllisiin käyttäytymismalleihin. Biometriset tunnisteet eivät ole siirrettävissä, hukattavissa tai varastettavissa, toisin kuin nykyisissä menetelmissä käytettävät vaihtuvat salasanat, PIN-koodit ja henkilökortit.

Biometria on kehittynyt viime vuosina huimasti, ja sen käyttöönotto korkeaa turvatasoa vaativissa kohteissa, kuten datakeskuksissa, valtion tiloissa, kriittisessä infrastruktuurissa ja pääkonttoreissa, on lisääntynyt voimakkaasti. Nykyiset ratkaisut ovat omiaan tehostamaan turvatasoa ja kustannustehokkuutta.

Ariki Oy on biometrian käytön asiantuntija yritysturvallisuudessa. ARIKI SMART -tuoteryhmän avulla Ariki Oy tarjoaa maailman kärkeä edustavia ratkaisuja tehostamaan kulunvalvontaa. Arikin tarjoamat laitteet täydentävät jo olemassa olevaa kulunvalvontaa ja ovat helposti integroitavissa nykyisiin kulunvalvontajärjestelmiin.

3D-kasvojen tunnistus – Artec Broadway B3D

  • Aito 3D, 40 000 mittauspistettä, ei voi huijata valokuvalla
  • Nopea tunnistus, vain 2 sekuntia, jopa 60 henkilöä/minuutti
  • Tunnistus liikkeestä 80-150cm etäisyydellä
  • Käyttäjäystävällinen
  • Helposti hyväksytty – kasvot ovat ”julkisia” tunnisteita, toisin kuin esim. sormenjälki tai iiris

3D-sormenjälkitunnistus – TBS Touchless Biometric Systems

  • kolmiulotteinen, korkean turvatason kosketusvapaa pääte
  • kuvaus ”kynnestä-kynteen”
  • ylivoimainen tunnistuskyky – ei enää ”hankalia sormia”

Anti-Tailgating – IEE:n TDflex

  • 3D MLI (modulated light intensity) sensori valvoo turva-alueella kulkevien henkilöiden yksittäiskulkua.

Uusi teknologia – Ariki avuksi

Turvatarkastuksien ja kulunvalvonnan tehostamisen asiantuntijayritys Ariki Oy edustaa Suomessa alan kansainvälisiä teknologiajohtajia. Yritys on erikoistunut turvallisuuteen liittyvien laitteiden ja tarvikkeiden maahantuontiin, markkinointiin, myyntiin, vuokraukseen sekä huoltoon. Arikin kokenut asiantuntijatiimi konsultoi ja kouluttaa asiakkaita sekä auttaa tehokkaimpien kokonaisratkaisujen suunnittelussa.

Ariki Oy – Rohkea ote turvallisuuteen
Sinimäentie 8b
FI-02630 Espoo