Digitaaliset työkalut yritysautoilun turvana

23.01.2022 Logistiikka

Jos yrityksen omistuksessa on ajoneuvoja, tulee yrityksellä olla verottajaa varten luotettava selvitys työ- ja yksityisajoista. Tällaisena luotettavana selvityksenä pidetään ajopäiväkirjaa. Veroasiantuntija Kari Alhola Alhola Consulting Oy:stä toteaa oikeasisältöisten ajopäiväkirjojen laatimisen tuottavan monissa yrityksissä paljon työtä ja vaivaa.

– Autan yrittäjiä ja yrityksiä verotarkastuksissa. Lukuisissa verotarkastuksissa on noussut esille puutteelliset ajopäiväkirjat, eikä verottaja ole hyväksynyt selkeää työajoa, Alhola kuvailee ja täsmentää, että asia on ongelmallinen, kun firman autolla on ajettu merkittäviä määriä eikä autosta ole maksettu luontoisedun verotusarvoa.

Verottajan kuvailemaan luotettavaan selvitykseen tulisi merkitä kaikista ajoista seuraavat tiedot:

  • ajon alkamis- ja päättymisaika
  • ajon alkamis- ja päättymispaikka
  • tarvittaessa ajoreitti
  • matkamittarin lukema alussa ja lopussa
  • matkan pituus
  • ajon tarkoitus
  • auton käyttäjä.

Alhola Consulting Oy on veroneuvontaan ja talouden hallinnan palveluihin keskittynyt konsultointi- ja koulutusyritys.

ABAXin sähköinen ajopäiväkirja avuksi

Sähköinen ajopäiväkirja mahdollistaa automaattisen ja ajantasaisen dokumentoinnin ajetuista matkoista. ABAXin sähköinen ajopäiväkirja dokumentoi automaattisesti kaikki matkat GPS-paikannuksen avulla ja merkitsee työajojen kilometrit muistiin.

Sähköisen ajopäiväkirjan ansiosta ajopäiväkirja on aina valmiina verotarkastusta varten.

– Yrittäjän elämää helpottaa merkittävästi, kun ajopäiväkirja syntyy automaattisesti kaikista ajoista, tiivistää Kari Alhola tuotteen hyötyjä. – Käytännössä yrittäjä voi keskittyä vain olennaiseen. Kaikki liput ja laput voi unohtaa, kun järjestelmä hoitaa kaiken.

– Itse suosittelen asiakkailleni ABAXin järjestelmää, koska myös itselläni on siitä erinomaiset kokemukset, Alhola kertoo tyytyväisenä. – Koen, että sähköisestä ajopäiväkirjasta on merkittävä apu itselleni ja asiakkailleni. Tällä järjestelmällä verottajan asiat ovat hoidossa varmuudella.

kuvitus

Kuvat: Morten Rakke

Luotettavalla ajopäiväkirjalla tehostat ajankäyttöä

– Ajopäiväkirja huolehtii kaikesta tarvittavasta dokumentaatiosta, Alhola muistuttaa. – Sähköinen järjestelmä kattaa kaikki vaadittavat tiedot eli on verottajan edellyttämä luotettava ajopäiväkirja.

Verotuksellisesti tärkeiden tietojen lisäksi järjestelmä antaa käyttäjälleen yleiskuvan ajoista. ABAXin ajopäiväkirjan antamien tietojen avulla hallitset ja vähennät polttoaineenkulutustasi. Tiedot auttavat sinua samalla myös lisäämään tehokkuuttasi ja parantamaan ajankäyttöäsi. Sähköinen ajopäiväkirja on siis monin tavoin hyödyllinen hankinta.

– Säästät aikaa ja vaivaa. Nautit vain siitä, mitä milloinkin teet, Alhola kannustaa.

 

 

ABAX Finland Oy

ABAX on sähköisten ajopäiväkirjojen kansainvälinen markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa. GPS-pohjaisia sähköisiä ajopäiväkirjoja ja paikannuslaitteita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 180 000 kappaletta.

Lisätietoa ABAXista ja sähköisistä ajopäiväkirjoista

Lue lisää!

ABAX Finland Oy
Plaza Business Park
Äyritie 16-24
01510 Vantaa

Y-tunnus 2598383-2